Harm & Susanne | Trouwen op een eilandje

Gepubliceerd op 23 juni 2017 13:00

‚ÄčIn Wehe-Den-Hoorn hebben Harm & Susanne hun mooie huis, en daar begon de grote dag. Susanne haar Make-up werd aangebracht en ondertussen lakte, beste vriendin en ceremoniemeester, Patricia haar teennagels.
Susanne trok haar jurk aan, en haar moeder hielp haar hiermee. Dat blijft voor altijd een bijzonder moment...

Familie en vrienden verzamelden zich voor het huis, na een tijdje kwam daar Harm om de hoek met een prachtige auto, versierd met mooie bloemen... Een zenuwachtig lachje naar iedereen en ondertussen zo snel mogelijk lopen naar de voordeur van hun huis. Eenmaal aangebeld deed eindelijk Susanne de deur open en keken ze vol bewondering naar elkaar, snel een kus , en dan naar de auto. Op naar Lauwersoog.....

Toen we aankwamen bij Beleef Lauwersoog & Het boze wijf stonden collega's van Susanne klaar om hun te verwelkomen. We liepen door naar de boot waar we lekker wat konden drinken en eten. De boswachter was ook mee, en vertelde wat over Lauwersoog. Heel interessant en heel toevallig vloog de zeearend een stukje verderop! Dat is heel bijzonder, want deze vogels zie je niet snel. 

Eenmaal aangekomen bij het eilandje, werd de rode loper uit gerold, en werd alles klaar gezet. Een paar vakantiegangers met hun boot lagen er ook en wisten niet wat er gebeurde, zomaar een ceremonie op een onbewoond eilandje.

Alle familieleden en vrienden stonden langs de waterkant en daar kwam Susanne met haar vader aangelopen, Haar vader mocht haar dochter ''weggeven'' aan Harm. Ik zat in een reddingsboot om vanaf het water foto's te kunnen maken.
Na een aantal mooie zinnen was daar eindelijk de vraag.... En ja hoor, volmondig riepen ze beide JA!!

Na de ceremonie mocht iedereen weer op de boot, en gingen Harm , Susanne en ik nog even klein stukje over het eiland om mooie foto's te kunnen maken, en daarna ook op de boot nog mooie foto's gemaakt.
Op de reis terug naar wal, kreeg iedereen koffie/thee met een lekker stukje oranjekoek! Want dat was het lekkerste volgens Harm & Susanne.

In Leens gingen Harm & Susanne ook trouwen in de Petruskerk, wat een mooie dienst! Na afloop maakten familie en vrienden een haag een strooien met gedroogde bloemen. Nadat iedereen de gedroogde bloemen uit hun kleding, jurk en pak had gehaald maakten we de familie en vrienden foto's.

Op weg naar Lauwersoog schrok ik van de tijd! Jeetje wat gaat de tijd toch snel als je een bruiloft mag fotograferen. Eenmaal aangekomen bij Restaurant Het Boze Wijf hebben Harm, Susanne en ik nog foto's gemaakt bij de haven en met de auto.
Het weer sloeg helaas even om, een dikke regenbui kwam langs, snel naar binnen om wat te drinken en cadeaus aan te nemen.

De barbecue werd aangezet en lekkere schalen met eten werd op een tafel gezet. Voor mij een momentje om even accu's en kaarten te wisselen. Klaar maken voor het feest! 

Na het eten las de vader van Susanne een hele mooie brief voor aan Susanne en Harm. Iedereen was stil, iedereen luisterde aandachtig naar Susanne haar vader.

De avondgasten kwamen bij het restaurant aan. Even een felicitatie en wat drinken, toen iedereen er was stapten we weer op de boot. Die avond was het feest midden op het meer, en kwamen de vriendinnen met een leuk toneelstukje, familie met leuke foto's van vroeger... en zo ging het feestje tot diep in de late uurtjes door...


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.