top of page

Verloofd !! En nu?

Gefeliciteerd, jullie zijn verloofd! De eerste paar dagen scrol je wat door Pinterest heen om ideeën op te doen voor jullie bruiloft, maar na een aantal dagen weet je niet precies waar je moet beginnen.


In deze blog ga ik jullie wat tips geven om een duidelijk beeld te krijgen met wat je moet regelen voor jullie bruiloft. Een bruiloft organiseren doe je niet zomaar, dit kost veel tijd.Stap 1 : Deel dit toffe nieuws!

Ja waarom ook niet, jullie gaan trouwen! Vertel het jullie dierbaren en laat jullie liefde schitteren. Je mag je echt wel even in de wolken voelen dat jullie gaan trouwen, ook is het erg fijn om met vrienden/vriendinnen te sparren over jullie bruiloft. Leuke ideeën op doen en genieten van het moment dat je verloofd bent.


Stap 2 : Bekijk wat het budget is voor jullie dag.

Werken met een budget is heel belangrijk, hoe groot het budget ook is, een grote kans dat er alsnog keuzes gemaakt moeten worden wat wel kan en wat niet. Wanneer er een schatting is gemaakt, kunnen er ook keuzes worden gemaakt.


Stap 3 : Trouwdatum en Trouwlocatie

Een trouwdatum en trouwlocatie kunnen beide op de zelfde plek worden gezet. De één vind een bepaalde trouwdatum erg belangrijk, maar er zijn genoeg bruidsparen die een bepaalde trouwlocatie willen. En wat als je nou een datum hebt geprikt, maar de trouwlocatie niet kan.... Dan moet je keuzes maken. Bekijk dus als eerst wat je waardevoller vind, de trouwlocatie of de trouwdatum.


Stap 4 : Vereeuwig jullie dag op foto en film.

Nadat er een trouwdatum en trouwlocatie gevonden is, kan je opzoek gaan naar de geschikte fotograaf en videograaf. Bekijk als eerst wat voor stijl je mooi vind, en wat voor jullie tijdloos is. Vind je de stijl over 10 jaar nog mooi? Denk hierbij aan kleurrijk, bruine tinten, warme tinten, koele foto's met weinig kleur en contrast... Alleen daar zitten al grote verschillen in.

Zet een aantal fotografen op een lijstje, en bekijk de websites na enkele dagen weer. Vind je het dan nog steeds even mooi, vraag dan een brochure aan en vraag of de trouwdatum nog beschikbaar is.


Stap 5 : Wil jij mijn getuige zijn?

Zonder een getuige, word er niet getrouwd. Dus bespreek met elkaar wie je graag als getuige wil hebben op je bruiloft. En bedenk ook direct wat creatiefs om die persoon te vragen als getuige.


Stap 6 : Na al die Pinterest foto's word het nu tijd om te shoppen.

Een album vol met mooie jurken en/of pakken, maar pas zeker weten doe je wanneer je het aan hebt. Een jurk kan op de foto zo mooi zijn, dit kan soms enorm tegenvallen wanneer je het aan hebt. Plan een leuke dag in met je dierbaren die je er graag bij wil hebben.


Tip : Bij Feliz Novia kan je je jurken passen en tegelijk een heel pakket omheen boeken! Wat dacht je van een glaasje wijn, borrelplankje en na het kiezen van je jurk nog even lekker uiteten!


Tip 2 : Bij de Stijlmeesters in Groningen maken ze pakken op maat en helemaal naar wens onder het genot van een borrelnootje en een flesje bier. Mannenavond!


Stap 7 : Ceremonie meesters

Een grote must, ook al wil je graag de touwtjes in handen houden. Een ceremonie meester wil zo veel voor je doen en regelen. En wees gerust, de touwtjes laat je nooit helemaal los.

Decoratie op jullie bruiloft, gasten bij elkaar zoeken voor de groepsfoto's , aanwijzen waar ze zitten tijdens de ceremonie, cadeau tips door geven... En natuurlijk, voor de verrassingen op jullie bruiloft!


Stap 8 : Gastenlijst

Wie nodig je uit op jullie bruiloft, en wie nodig je uit als dag gast en wie als avond gast. Maak een lijstje en bekijk wie je dan wil uitnodigen. Zo weet je precies hoeveel trouwkaarten je nodig hebt, de kosten zijn op de trouwlocatie , tijdens het diner en de kosten met de avondgasten.

Vergeet niet het aantal trouwbedankjes.


Stap 9 : Avond programma

Wat willen jullie voor avondfeest, word het een live band of een dj. En gaan jullie een openingsdans doen? Of openen jullie de avond geheel anders dan met een dans.

Stap 10 : Tijdsplanning

Nu er al veel dingen zijn geregeld, kun je beginnen met een tijdsplanning. Ook zie je al snel dat er nog al wat geregeld moet worden voor jullie bruiloft. Denk hierbij aan een kapper, make-up, bloemen, trouwvervoer, foto locatie etc. etc.


Leuk om te weten is dat ik als fotograaf jullie graag help met het plannen van tijden op jullie bruiloft. Dit maak ik al tijdens een kennismakingsgesprek samen met jullie.


Dit zijn nog maar een paar dingen wat je moet regelen voor jullie bruiloft. Er komt natuurlijk nog veel meer bij kijken! Maar met deze 10 stappen, hebben jullie al een grote opzet voor jullie bruiloft!bottom of page